Bild på magen

Önskemål om bild har inkommit. Lägger upp en nytagen bild. Ser magen större ut? Ibland tycker jag det. Ibland tycker jag den ser ut som i vecka 17 (se bild längre ner)... Fortfarande har jag 5-6 kilo upp till min startvikt. Undrar om min barnmorska kommer klaga på det på onsdag....


Vecka 25

Idag har jag gått in i vecka 25 (24+0). "Ivan" har levt rövare hela helgen. Hela dagen igår var han aktiv. Varje gång jag vaknat i natt (det är rätt många gånger) har han tränat kickboxning. Jag har haft tur som inte blivit träffad på kissblåsan ännu. Så länge han sparkar utåt gör det ju inte ont i alla fall...

Tiden går rätt fort nu. Så trots att det känns som att det är lång tid kvar så kommer det "snart" att vara dags. Hur stressad behöver man vara med att köpa saker? Jag menar, det finns ju tid men det är ju också en hel del att köpa när det inte finns barn i hushållet sen förr... Än så länge har vi bara lite kläder. Uffes chef verkar dock ha en barnvagn som han vill bli av med. Just en sådan vagn vi tittat på men lite äldre. Vi måste snart komma på hur vi ska möblera också. Får ju inte plats med skötbord i badrummet (om bordet inte är uppsatt på väggen eller går att fälla ihop). Svärmor säger att det är dumt att ha skötbord i sovrummet. Ja, sen finns det ingen mer plats. Ställer vi skötbordet i sovrummet måste vi också ställa en byrå med lite av Uffes och mina kläder i hallen och då blir det trångt med barnvagnen. Så lite knepigt är det allt. Vill inte ha ett skötbord som man ska ta bort och fram varje gång heller. Funkar när man är borta men hemma vill jag ha en fast plats. Nåja, allt ordnar sig väl.

Ska man vara rädd för svininfluensan förresten? Jag har ju lite bacillskräck sen jag pendlade en vinter och var sjuk mer än jag var frisk. Har dock inte känt mig så orolig nu. Men det kanske man ska vara? Vi har regler på jobbet om att man måste använda handsprit efter toalettbesök och när man kommer in utifrån så det kör jag med. Åker just nu dessutom bil till Bålsta varje dag eftersom jag sparar 1.5 timme varje dag på det. Det gör att jag "missar" bacillerna i tunnelbanan också. Ska fråga min barnmorska på onsdag om jag behöver vaccinera mig. Vissa säger att gravida MÅSTE det medan andra säger att det kan vara farligt för barnet....

Jag har tänkt på det här med namn också. En kompis slog bakut igår när hon frågade om vi funderat på namn och jag sa att Uffes förslag är "Ivan" och att jag inte har några andra förslag. Det var tydligen förskräckligt att döpa ett barn till det. Hon gav förslag på en massa pojknamn, bland annat "Snarf" och "Alexio". Förlåt Challan (om du läser det här) men då är Ivan mycket, mycket bättre.... Vi och dom närmast anhöriga börjar köra in sig på Ivan så ska han inte heta det måste vi komma på nåt nytt. Och det rätt snart.

Värmeslag i fräsch vagn

Jag skickade klagomail till SJ för 1.5 månad sen om att värmen på tåget tar knäcken på mig. Har ju suttit med blöta handdukar på huvudet och is på handlederna för att kyla ner kroppen i sommar. Idag har jag fått svar. Det är tydligen dyrt med AC.

Emellertid har vi inte haft budget för att installera AC i full utsträckning då det kostar oerhört mycket, och det är främst under några veckor per år som ett riktigt stort behov av detta finns. Vi kunde helt enkelt inte få ihop den kalkylen särskilt inte med tanke på att vi har besparingskrav på oss.

Lite mer babbel följer. Och sen kommer det bästa!

Dessutom kommer du som resenär att märka en stor skillnad såväl interiört som exteriört, nymålade tåg, nya mattor, nya stolar etc., vilket jag hoppas och tror kommer göra resan mer bekväm och angenäm för våra InterCityresenärer.

Vad härligt att höra... Jag måste fortfarande må skit av värmen men nu kommer jag åtminstone få värmeslag i nymålade vagnar!

Tillbaka på jobbet

Ja, som rubriken säger - min semester är slut. För den här gången. Tungt att börja pendla igen och speciellt eftersom det är på heltid nu. Har ju i alla fall inte kunnat jobba heltid sedan i slutet av april. Rätt mör känner jag mig även om det faktiskt går bättre än väntat än så länge. Åkte tåg hela vägen igår. Fem timmar tog det totalt. Idag tog jag bilen en bit och hoppade på tåget i "farten". Sparade rätt mycket tid på det så jag gör nog så i alla fall tills det är halt och mörkt ute. Kostar lite mer (300 kr) varje månad men det är ju en piss i havet när man räknar in de 3500 jag måste betala. Speciellt när jag faktiskt sparar 1.5 timme per dag att göra så här. I slutändan blir det rätt mycket.

Jag känner mig rätt trött nu. Ändå fick jag höra på jobbet idag att jag såg "oförskämt pigg" ut. Det tackar jag för men jag förstår inte hur. Kanske är det så enkelt som att jag inte mått så här bra tidigare under graviditeten och därmed kan slappna av på ett helt annat vis? Det får gärna hålla i sig så här nu ett tag. Känner av fogarna till och från och mitt bäcken gör ont i bland men är det inte värre än så här så ska jag klara av att jobba heltid fram tills det är dags för mammaledigheten. Och det är ändå vad jag helst önskar att kunna göra.

Fick höra att jag såg så smal ut i ansiktet igår också. Jag ligger fortfarande på fem-sex kilo under den vikt jag hade när jag upptäckte att jag var gravid. Såg på bilder från Krakow också och där är jag rätt så mullig i ansiktet. Stor skillnad mot nu. Trevligt men resten av viktnedgången tar jag gärna när förlossningen är över....

Nej, klockan är mycket. Jag ska sätta igång diskmaskinen och sen börjar det bli dags att dra sig tillbaka...

Alvedon är min vän

Glömde ju en liten detalj som hände igår. Natten innan vi åkte till Barcelona kunde jag inte sova för jag hade så ont i ryggen. Åkte dock 4 på morgonen så fanns ingen tid att kolla upp varför... Gjorde ont i Barcelona. Ringde till en kiropraktor när jag kom hem och fick en tid till igår. Kändes ändå rätt bra när jag gick dit igår så trodde att det skulle lösa sig. När jag gick hem hade jag svinont. Mitt bäcken sitter fast på ena sidan. Det ska det inte göra. Speciellt inte under en förlossning. För att jag inte ska få problem under förlossningen (med ett bäcken som inte kan vidgas) måste jag gå till kiropraktorn en gång i månaden först och mot slutet en gång i veckan. Hur som helst, i går knäckte han min rygg för första gången. Kunde knappt gå hem. Blev bättre efter en promenad (som kiropraktorn som rekommenderade) kändes det bra. I går kväll när jag skulle sova fick jag knapra alvedon som aldrig förr. Jävlar vad ont det gjorde. I dag har jag haft känningar till och från. Hoppas på att det inte ska vara så här resten av tiden...

Som om jag inte har ont nog... Skulle ta ut en form med pommes. Behövde byta hand och gjorde det. Utan grytlapp. Idiotjävel.... Sitter nu med bandage på tre fingrar. På högerhanden dessutom. När jag hade kylt med kallvatten en timme men det ändå brände som eld i fingrarna fick jag rådet att linda in fingrarna i olja och ta alvedon. Alvedon? Jag? Det är väl det enda jag äter just nu? Vågar inte resa mig ur soffan för gissningsvis kommer jag då att smacka benet i bordet och sen inte kunna gå heller.

Long time no see

Tillbaka efter vår utlandsresa. Vi har varit till Barcelona och Lissabon. Samtidigt som jag har sett fram emot resan var jag väldigt rädd för att jag inte skulle orka med allt. Jag har ju ändå haft det jobbigt med värmen... Det var väldigt, väldigt varmt men det gick ändå lite bättre än jag trodde. Uffe mådde inte heller speciellt bra av värmen och därmed det gjorde att jag inte behövde vara så sinkande som jag trott.
Barcelona var vackert men jag trodde att det skulle finnas lite mer att se och uppleva. Visserligen orkade vi inte gå så mycket som vi brukar göra på semestern så vi missade säkert en himla massa roliga saker. En del turistattraktioner fick vi ändå se. Och vi bodde ca 300 meter från Medelhavet så det blev även lite bad. Vattnet smakade oerhört mycket salt. Det var dessutom så pass salt att man kunde sätta/lägga sig hur som helst och flyta så. Häftigt att sitta och guppa i vågorna :)
Lissabon var mycket mer sevärt än Barcelona enligt mig (och Uffe). Smala gränder, stora nivåskillnader och en storslagen miljö. Vi bodde på något som kan räknas som "Drottninggatan". Det var nära till vattnet där också men ingen strand i sikte. Slottet uppe på berget var en mycket sevärd upplevelse. Utsikt över hela staden och dessutom fick man klättra runt uppe på muren och i tornen. Riktigt coolt. Det dåliga med Lissabon var alla tiggare, försäljare och knark. Det gick inte att gå ut från hotellet utan att överösas av folk som ville sälja något (rosor, blinkade prylar, afrikanska smycken, knark, you name it).

I övrigt händer inte så mycket. För ett par dagar sedan när vi skulle sova kändes det som att hela magen hoppade fram och tillbaka. Vi tittade på magen och mycket riktigt, hela alltet bara rörde sig. Vi skrattade gott båda två åt vår huligan... Han har annars varit lite lugnare en vecka nu men det beror troligen också på värmen.

I dag har vi kollat på barnvagnar. Det är ju en hel vetenskap! Nu vet vi dock ungefär vad vi vill ha och jag ska hålla koll på blocket och se om det finns en begagnad vagn att köpa. 7000 kr är lite väl mycket pengar för en vagn i min värld. Speciellt när det inte är det enda man behöver innan parveln dyker upp.... Jag har börjat köpa en del kläder. Har köpt ett 20-tal plagg på tradera för totalt 120 kr inklusive frakt. Det är dock allt vi har till "Ivan" ännu. Börjar verkligen bli dags att kolla på de lite större sakerna i alla fall så att inte allt är kvar till slutet. Vill inte stressa runt sista veckan och hitta "allt". Nu ringde klockan. En ny auktion går ut strax. Kanske har jag då ytterliggare en massa kläder till lillen.

Edit: och nu köpte jag 63 små plagg för 31 kr plus frakt... :)

Möte på KS

Idag har vi varit på info på KS. Info om det som komma skall. För mig var det inget speciellt nytt, jag har ju det mesta med mig i bagaget redan. För Uffe var det säkert skönt att höra från någon annan än mig vad som kommmer att hända med "Ivan" (arbetsnamn) när han väl är född. Vi fick se en hel del bilder och där syntes det knappt att barnen har LKG. Nu hade jag visserligen dubbelsidig och Ivan kommer att ha en enkelsidig spalt men det var en himmelsvid skillnad mot hur jag såg ut som liten. Skönt att se i alla fall. Min ena läkare och min logoped har nu gått i pension. Min andra läkare finns kvar (såg bara lite äldre ut än sist ;) ).

Det är nu full aktivitet i magen. Man kan se sparkarna för hela magen hoppar till. Nu när jag skulle visa Uffe så vägrade dock pyret att sparka. Så fort Uffe gick sparkade pyret dock. Typiskt. Men för varje dag som går står det mer och mer klart att det är en huligan där inne. Eller en kickboxare.... Det sägs dock att om barnet är livligt i magen så är han/hon rätt lugna som barn. Undrar om det stämmer? I så fall kommer Ivan att vara en liten ängel hela tiden :)

Uffe har fått sparken....

...dock inte från jobbet utan från den kommande  grabben. Sparkarna har blivit tydligare och tydligare och den här veckan har jag känt av den lille varje dag, oftast flera gånger. En natt roade sig pyret med att träna kickboxning klockan 03.00. Den tiden får han gärna ägna åt yoga och meditation, kickboxningen kan han förlägga till dagtid tycker jag... Uffe har hur som helst troligen känt av pyret en gång tidigare men idag fick han (Uffe) känna av en rejäl spark. Sparken var så kraftig att den måste ha synts på utsidan...

Annars har det varit en riktigt härlig vecka. Har börjat min semester och har varit ute på Ljusterö. Med tanke på det fina vädret har jag varit ute på sjön och solat och badat. Eller ja, solat och solat. Mestadels har jag hållit mig i skuggan. Kroppen orkar inte med värmen. Men det har varit skönt att kunna kasta sig i vattnet och svalka av sig när det blivit för varmt. På sjön har det dessutom fläktat lite. Alla jag träffade på ön var dock skeptiska till att jag faktiskt var gravid och att jag var så långt gången som jag är (v 22 i dag). Skönt att slippa släpa runt på en bautamage men det är ju ändå kul om det syns....
I lördags var Uffes pappa Anders här och hjälpte oss att göra klart det sista i hallen. Eller sista är det inte men nu är alla lister på plats, alla hyllor uppsatta och det är bara städning och en sista målning av ett skåp kvar. Det ska försöka hinnas med imorgon. Jätteskönt att kunna släppa hallen och kunna fokusera på hur vi ska inreda för att få plats med en baby. På lördagskvällen var det kräftskiva hos Uffes föräldrar och vi var kvar till idag då vi körde en minigolfrunda trots hettan. Jag är mycket nöjd över att ha semester just nu... :)

Jag har köpt mina första klädesplagg (första sakerna överhuvudtaget) till pyret. Dels har jag en kattröja (en blå tröja med kattryck) och dels har jag en vit liten tröja med tigern i Nalle Puh som hoppar i en vattenpöl och ser lyrisk ut. Snart borde vi börja köpa vagn, säng, skötbord och sådana "stora" saker. Det börjar bli lite mera verkligt att det faktiskt ska flytta in ett pyre i vår lägenhet...

Magen vecka 21

Magen är nu fyra veckor större än på förra bilden. Ändå tycker jag inte att det syns så jättestor skillnad. Känns som att magen växt men blir lite fundersam när jag ser bilderna. Skulle ju vilja att det syns att jag är gravid och inte bara fet.... Vad säger ni?

Så här ser magen ut i vecka 21 (20+1). Lite större....

Uffe och jag har nu semester. Så himla skönt! Vi behöver det här. Någon kanske tycker att jag varit ledig tillräckligt mycket i sommar eftersom jag var sjukskriven i nästan två månader. Jag anser dock inte att det var ledighet då jag knappt orkade ta mig upp ur soffan på grund av kraftbrist. Lite mer än Tyra Banks show skulle jag vilja uppleva när jag är ledig. På torsdag nästa vecka bär det av till Barcelona och sen Lissabon. Jag hoppas på att kunna vara aktiv då. Har återfått mycket krafter men det är ju lite annorlunda att vara ute på resande fot. Speciellt när Uffe och jag knallar runt så mycket som vi brukar göra. Men det är väl bara att inse att semestern inte kommer att bli riktigt så som vi är vana vid. Håller sig värmen i schack så borde jag kunna hålla igång rätt bra i alla fall. I morgon blir det Ljusterö om allt går som planerat.

RSS 2.0