Over and out

Nu lägger jag ner den här. Min nya blogg finns på paaventyr.wordpress.com, följ gärna med dit!

Ivan på utflykt

Skriver ett nytt inlägg eftersom jag gärna vill ha radbrytning när jag börjar med något nytt... Idag har Ivan och jag varit inne i stan. Det är första gången vi åkt kommunalt. Imorse hade inte Ivan rapat när vi kom på tåget så vi plockade upp honom ur vagnen för att få honom att rapa. Ivan tittade sig storögt omkring. På tunnelbanan somnade han sen.
Jag skulle först träffa "Leksand". Vi gick och fikade och då vaknade Ivan och var lite social. Han charmade ju naturligtvis Elin. Sen tog Elin och jag en långpromenad och Ivan somnade igen. Elin behövde gå och jag tog Ivan och åkte till Globen för lunch med Uffe. Ivan vaknade under lunchen men var glad och låg snällt i vagnen. Sen fick han träffa Uffes chef, som naturligtvis blev charmad. På vägen hem fick Ivan sitta i knät både på tunnelbanan och på Roslagsbanan. Tunnelbanan var inte så rolig men på Roslagsbanan stod Ivan upp och skrek/pep av skratt. Han charmade en tant med sin entusiasm. Sen var han trött och somnade direkt när jag la honom i vagnen. Slutsatsen blir alltså att det funkar bra att åka kommunalt med en Ivan.
Nu ligger Ivan på golvet och skriker av skratt. Leksakerna bara flyger omkring honom, så uppe i varv är han. Det lär ta ett tag innan han somnar... Men han "måste" ligga där för han har ont i magen och det brukar bli bättre när han är aktiv och jobbar ut lite prutt...

Ny blogg kommer...

Fick idag svar på min fråga om varför radbrytningar inte fungerar i min blogg. Jag måste använda en annan webbläsare för att det ska fungera. Thats it. Jag byter blogg. Jag vill själv välja vilken webbläsare jag ska ha. Nu ska jag bara komma på vad min nya blogg ska heta.

Annan blogg?

Okej, nu är jag trött på att radbrytningen inte fungerar på den här bloggen. Mina långa inlägg blir ju inte direkt lättare att läsa när den inte radbryter där jag vill. Någon som har tips på en annan, bra, bloggsida?

Nu har det varit lördag

...och vilken skillnad det är! I och med att Ivan får ha nappen är han inte lika missnöjd över att ligga i vagnen. Jag kan gå ut och handla mat, jag kan gå ut på promenad igen. Det är så otroligt skönt! Idag har vi varit ute och gått med mammagruppen. I två timmar var vi ute!
I helgen var vi i Bålsta. Uffes föräldrar var barnvakter igen. Vi var och såg när vår kompis klättrade nerför en vägg. Och på söndagen träffade jag min kompis från Högskolan i Gävle. Jysses vad länge sen det var vi sågs! Vi knatade runt i Stockholm och blev smått däckade av solen...
Ivan har, i alla fall vissa nätter, börjat sova lite tidigare. Det är alltmer sällan vi behöver vara uppe efter 1. Igår somnade han kl 23. Det hela handlar lite om att jag styr hans sömn. Jag vet hur länge han är vaken sista passet innan natten och kan styra lite. Jag kan hålla honom vaken lite extra för att han ska ta sin sista sömn så att det "passar" bättre in med vår dygnsrytm. Jag hoppas på att vänja in honom att somna 23-23.30 och sen skjuta sakta men säkert tillbaka till 21 ungefär. Han är för övrigt på väg att somna nu. Frågan är om det är för natten. Är det det så är det rekord...
Jag ska börja söka nytt jobb. Jag riskerar att få sparken på grund av effektivisering. Det är nog lika bra att ligga ett steg före och söka nytt. Vi har hittat ett hus också. Men om vi kan köpa det eller inte vet jag inte. Men får jag behålla jobbet så måste vi ju flytta. Jag kan inte pendla härifrån och ända till Västerås när jag har en Ivan. Jag skulle ju vilja se honom mer än på helgerna... Svar på om jag får sparken eller inte får jag inte förrän i höst dock så det är inte lätt att veta nu hur vi ska göra. Vi ska kolla på huset på söndag i alla fall.

När är det lördag?

Det är omöjligt att få Ivan att sova utan sin napp. Jag har försökt nu hur länge som helst. Jag är trött. Ivan borde också vara trött. Ännu klättrar han dock på mig, på soffan, ska vända sig, leker med sin gosekatt. Verkar inte alls vilja sova. Med tanke på hur lite han ätit under kvällen och natten kommer han troligen inte att sova speciellt länge när han väl somnar heller. Skulle ju vara roligt att hinna med några timmars sömn...

Jag vet att folk tycker att jag ska lägga Ivan och säga god natt och få honom att inse att han ska sova. Det funkar med nappen rätt ofta. Man får gå och stoppa in nappen några gånger men till slut somnar han. Utan napp går det inte. Han ligger i vagnen en stund och börjar sen illvråla. Inte så kul att ha det så när det stegrar sig mer och mer. Jag kan inte låta honom låta så och låta honom skrika sig till sömns.
Fasen vad skönt om Ivan var så stor nu att jag bara kunde säga "god natt, släpp när du går och lägger dig" och sen gå och lägga mig själv. Riktigt så enkelt är det ju inte. Uffe har gått och lagt sig för mer än 1.5 h sen och det börjar dessutom bli varmt att sitta med ett element i den här redan övertempererade lägenheten. Vi brukar ju turas om att sitta med Ivan så att den andre får "vila" lite från värmen. Idag var Uffe dock så trött att han ville sova. Jag trodde inte att jag skulle behöva sitta uppe så här länge. Trodde Ivan skulle vara vaken till 1 max. Nu verkar han lugna ner sig lite. Dock ligger han i soffan så jag bör flytta honom till vagnen...
Edit: kul att det här med radbrytning funkar så bra på den här bloggen...

Det var så roligt...

...jag måste skratta!

Fängelse?

Vad jobbigt det är att vara så låst som jag är nu. I och med att Ivan inte kan ha nappen så har jag svårt att gå ut. Han kommer inte till ro i vagnen utan man måste sitta med nappflaskan i munnen på honom tills han somnar. Ofta blir han övertrött innan han äntligen somnar vilket innebär gallskrik. Jag försökte nyss att gå ut för att hämta ett paket på posten. Tänkte att Ivan väl somnar i vagnen. Icke. Bara att gå hem igen när ungen tog i från tårna och skrek. Känner mig lite som en fånge i mitt eget hem. Det är fint väder och det skulle vara skönt att kunna gå ut men jag kan inte. Ivan sover ju så himla korta stunder också så det är svårt att hinna gå ut då. Speciellt när jag oftast måste hinna pumpa på den där korta tiden. Gud vad jag längtar till lördag när vi får börja använda napp igen!
Jahaja. Jag tänkte att jag skulle hinna skriva lite om allt annat som hänt också men Ivan är vaken igen. Bara 25 min sov han nu trots att han var så förbannat övertrött när han somnade. Fy fan vad det här tar på krafterna.

RSS 2.0